De bouw van Villa Stieltjes
 
 
Blog Summary Widget

            Mieke en Hans

In de hoofdrol:

Opdrachtgevers:

Hans Stieltjes

Mieke Dalderup


Architect en bouwbegeleider:

Eric Offermans

Niels van Laar

 
Subscribe to RSS Feed

Vanaf woensdag 20 juli 2011 is op deze pagina de voortgang van de bouw en de aanleg van de tuin bijgehouden.

Bouw Blog

Welkom op de site van Hans en Mieke

In eerste instantie wilden we gewoon een vrijstaand huis met flink wat grond kopen. Dit moest omwille van ons werk wel vlak bij de grens zijn en het stuk van De Kempen waar Reusel-de Mierden, Bladel, Eersel bij horen was voor ons het meest geschikt.


Na 4 maanden zoeken hadden we slechts 1 huis gevonden dat van onze gading was. Helaas kwamen we voor de koop niet tot een overeenstemming. We zijn toen ook naar kavels gaan kijken om een leuk huis op te zetten.


Uiteindelijk viel het besluit een kavel te kopen in Hulsel: dit was een mooie combinatie van bouwgrond en tuingrond, precies wat we wilden.

Op deze site willen wij ons pad beschrijven van 'er niet aan denken een huis te gaan bouwen' tot en met de bouw van ons 'Hulsels Huisje'


Dit huis staat in Hulsel, gemeente Reusel-de Mierden, vlak bij de Belgische grens.

Wij wilden echter wel de 'gemakkelijke' manier bouwen, met een 'turn-key' ofwel sleutel-op-de-deur firma. Dus na wat zoeken terecht gekomen bij Goldewijk en Selecthuis. We zijn met deze twee parallel gaan spreken.


Goldewijk begon gelijk voor ons te tekenen na een oriënterend gesprek, geweldig! Er kwam een origineel huis uit. Er bestond wel enige vrees of dit door de welstandscommissie zou komen, aangezien ons kavel aan een historisch dorpslint ligt. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de gemeente waren niet erg duidelijk over de criteria die van toepassing zouden zijn.


We kwamen er al snel achter dat Selecthuis vooral huizen uit een catalogus aanbiedt, met de nodige vrijheden daarin. Het gaf ons een beeld van enkele mogelijkheden, maar echt enthousiast werden we daar niet van. Ze konden ons wel in contact brengen met een lokale architect. Zijn ontwerp kon dan door hun gebouwd worden. Hier zijn we inderdaad mee gaan praten. Deze heeft ook een voorstel gemaakt.


Intussen was er een bouwbeurs in Utrecht. Hier zijn we pas echt gaan nadenken over wat we willen. Heel duidelijk was de drive naar een energiezuinige woning. Hierover was genoeg te vinden op de beurs: warmtepompen, fotovoltaïsche cellen, zonneboilers, isolatiematerialen, etc.


Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om een goed geïsoleerde woning, voorzien van moderne verwarming en ventilatie technieken, te laten ontwerpen en bouwen. Hierover is meer te vinden op de andere pagina’s.

Schets van Villa Stieltjes

gemaakt door onze architect Erik Offermans

7 september 2010